søndag 24. juni 2012

Kähler hos ZanZ!!

Vi hos ZanZ er stolte over å kunne presantere et nytt varemerke i vårt sortement! Historien om Kähler har sin begynnelse i 1839, da den holstenske pottemaker Herman J. Kähler åpnet et lite keramikkverksted på Kindhestegate i Næstved. Det er imidlertid først da sønnen Herman A. Kähler i 1875 overtar verkstedet, at keramikkeventyret for alvor begynner.

Med tillaging av internasjonal kunstkeramikk var grunnlaget lagt til en av keramikkhistoriens største danske suksesser. Med håndverksmessig erfaring brakt videre fra generasjon til generasjon og stor innsikt i leirens mangfoldige formpotensiale har Kähler nå i mer en hundre år markert seg som noe av det ypperste innenfor dansk kunstkeramikk.

I dag tar Kähler det beste fra en kunstnerisk keramikarv og fortolker det i nåtidens lys. Resultatet er spirende ny keramikk, der et tidløst formspråk appellerer bredt, men tolkes individuelt.

For 100 år siden var det respekterte kunstnere som Thorvald Bindesbøll, Svend Hammershøj og Kai Nielsen, som utforsket keramikken hos Kähler. I dag er det blandt andre Louise Campbell, Bjørn Poulsen og Jeanette List Amstrup, som fører tradisjonen videre – med ambisjoner om at få kunst ut til folket! Vi hos ZanZ elsker formspråket og det enkle designet på produktene og er glade for å ha blitt forhandlere av Kähler! 

1 kommentar:

  1. Så BRA!
    Jeg hadde tenkt og svare dere på spørsmålet om hvilken merker vi savnet hos Zanz, og mitt svar var da nettopp Kähler, så dette var kult:)

    SvarSlett

Vi blir så glade for en melding fra deg!