tirsdag 7. september 2010

ZanZ - IRL


IRL - In Real Life...

Hvor blir det av alle tingene vi selger?

Vi jobber for å kunne si at vi ikke er som "hos naboen" og det er utrolig spennende når de store budbilene kommer med unike møbler som vi har plukket ut fjærnt og nært...

De tingene som får tid til å være litt i butikken - "pleier" vi etter beste evne; vi tørker støv, flytter rundt på i ulike stilleben, og prater varmt om dem til våre kunder.
-Og vi spør oss ofte når de forsvinner over dørstokken - "Får de et godt hjem mon tro???" Vil det gamle skapet få selskap av en likesinnet eller møte utenlandske designvenner?

Denne lille, solgule Tolixkrakken har spredt solskinn og godt humør i butikken og vi er glade for at det ble akkuratt Benedicte som vant konkurransen vår - og som valgte denne kule krakken - og således ble "matmor" for denne...

Vi benyttet anledningen til å høre litt om hennes tanker rundt Tolix IRL...og hvorfor hun valgte akkuratt denne...

-jeg må jeg si at jeg liker litt sprelske farger. Jeg holder en enkel hvit og sort stil hjemme, og sper på med noen glade fargeklatter. Jeg har blitt så glad i gult det siste året og har rett og slett ønsket meg en sånn. Er litt redd for å bruke mye penger på uortodokse farger. Men siden jeg kunne ønske meg en sånn som gevinst i konkurransen deres var det jo ikke noe å være redd for..

Benedicte forteller videre at hun blander gammelt og nytt og er veldig glad i Eames og danske møbelklassikere i ren design. For å beskrive interiøret hjemme hos seg med ett ord må det bli "kontraster" sier hun.

Nå som Tolix-krakken er i hus - hva står videre på ønskelisten?

-For øyeblikket ønsker jeg meg 5 sorte Eames spisestuestoler. Har 1 fra før, og har bestemt meg for å satse på disse, som både er gode og sitte i og ikke minst er utrolig stilige.
Jeg er er ikke så glad i "søte interiører", og bestreber meg på å stramme inn med en del sorte detaljer. Bryr meg ikke om pris eller hvor en ting kommer fra. En stol kan ha kostet 20,- på et loppemarked eller 2000,- på Vitra. Det er formen og fargen som gjelder når jeg velger..

Vi er alltid interessert i å høre hva våre kunder er på utkikk etter - og som vi kanskje for øyeblikket ikke har på ZanZ. Dersom Benedicte var innkjøpsansvarlig hos oss - hva ville hun brakt over dørstokken?

-Innkjøpsansvarlig på Zanz ser ut til å like de samme tingene som meg selv. Stålskapet i grønt var HELT herlig! Og det samme var de industrielle taklampene. Da jeg fikk øye på både Jieldelamper og Eames skjønte jeg at her var det noen med lik smak som meg selv :) La ikke merke til at dere hadde Marimekko. Hadde butikken vært min ville jeg kanskje hatt noen av tekstilene derfra. Er så innmari glad i finsk design. Både IIttala og Marimekko har et flott sortiment.


Har du noen råd til andre interiørintersserte for å skape et spennende hjem?

-Hvis jeg skal gi andre et råd, så må det være å følge hjertet når du handler inn til hjemmet ditt. Ikke tenk på hva som er in i øyeblikket eller hva naboen har. Stol på deg selv og våg å skille deg litt ut.

Vi takker Benedicte for rådene og er sikker på at den lille Tolix-krakken kommer til å skinne videre hjemme hos henne. Les om hvordan den får selskap av en herlig retrotapet IRL hjemme hos Benedicte på den inspirerende bloggen hennes Huset ved Bekken.

Ha en fortsatt fin høstuke!

Hilsen fra jentene på ZanZ:)


1 kommentar:

  1. Gratulerer så mye med ny blogg!! Gleder meg til å følge dere. Har selvfølgelig lagt meg til som følger.

    Stor klem F :-)

    SvarSlett

Vi blir så glade for en melding fra deg!